Sposób przygotowania:
W malinowym chruśniaku
Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus. Jeśli są kwaśne lub lubimy słodkie desery możemy je dosłodzić. Mus przekładamy na dno naczynek. Orzechy mielimy w młynku do kawy lub misie blendera. Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru aż będą tworzyć się miękkie pagórki. Stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz zmielone orzechy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ja na mus malinowy. Na wierzch deseru układamy świeże maliny i dekorujemy listkiem mięty.
![W malinowym chruśniaku W malinowym chruśniaku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/w-malinowym-chrusniaku-295138.jpg)
![W malinowym chruśniaku W malinowym chruśniaku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/w-malinowym-chrusniaku-295139.jpg)
marietta