kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

W malinowym chruśniaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W letnich deserach uwielbiam to że są pełne świeżych, pysznych owoców i szybko się je przygotowuje. Taki właśnie jest ten deser. Bardzo łatwy i nieskomplikowany. Mimo, iż nie ma w nim wyszukanych składników jest pełen smaku.

W malinowym chruśniaku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

W malinowym chruśniaku

 

Sposób przygotowania:

W malinowym chruśniaku
Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus. Jeśli są kwaśne lub lubimy słodkie desery możemy je dosłodzić. Mus przekładamy na dno naczynek. Orzechy mielimy w młynku do kawy lub misie blendera. Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru aż będą tworzyć się miękkie pagórki. Stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz zmielone orzechy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ja na mus malinowy. Na wierzch deseru układamy świeże maliny i dekorujemy listkiem mięty.
W malinowym chruśniaku
Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus.
W malinowym chruśniaku
Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru aż będą tworzyć się miękkie pagórki.