Sposób przygotowania:
Rozpustny deser z malinami
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Maliny płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Połowę śmietany ubijamy na sztywno z łyżką cukru i łyżeczką cukru z prawdziwą wanilią. W dwóch kieliszkach lub przezroczystych pucharkach układamy po 2 łyżki makaronu, a następnie po 2 łyżki bitej śmietany. Przykrywamy warstwą malin. Do pozostałej ubitej już śmietany dodajemy konfiturę malinową i dokładnie miksujemy. Rozkładamy równomiernie w kieliszkach. Posypujemy 2 łyżkami makaronu. Pozostałą śmietanę również ubijamy na sztywno z resztą cukru i cukru z wanilią. W kieliszkach układamy warstwę śmietany, a następnie malin. Na środku przybieramy łyżką śmietany, kilkoma malinami i makaronem. Podajemy od razu po przygotowaniu.