agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Wafel przekładany z mlekiem w proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne wafle domowe z mlekiem w proszku

Wafel przekładany z mlekiem w proszku

Składniki:

Wafel przekładany z mlekiem w proszku

 

  • margaryna 1/2 kostki
  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 3 łyżki
  • kawa inka 3 łyżki
  • mleko w proszku 6 łyżek
  • żółtko 1 szt
  • andruty 1 paczka
  • dżem wiśniowy 1 słoiczek

Sposób przygotowania:

Wafel przekładany z mlekiem w proszku
Przygotować niezbędne składniki na masę do wafla, przygotować wafla- andruta. W małym rondelku rozpuścić margarynę, wsypać cukier, mieszać, dodaćrozpuszczoną w wodzie kawę inkę. Zagotować całość, zdjąć z gazu i przestudzić. Do jeszcze ciepłej masy dodać mleko w proszku i żółtko. Całość dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie przekładać andruty na przemian z dżemem, jedna warstwa dżemu i jedna warstwa masy. Pozostawić do zastygnięcia, przechowywać w chłodnym i wilgotnym miejscu.

Tagi:

kawa