Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wafel z masą orzechowo-czekoladową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybki i słodziutki deser do kawy - cieszy oczy i podniebienie

Wafel z masą orzechowo-czekoladową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafel z masą orzechowo-czekoladową

 

Sposób przygotowania:

Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Orzechy włoskie drobno siekamy. Na talerzu przygotowujemy suchy wafel (ja wybrałam okrągłe wafelki ale świetnie spiszą się też duże wafle które przekroimy na osiem części). Do garnka wkładamy łyżkę masła i 3 łyżki kremu czekoladowego, rozpuszczamy wszystko po czym dodajemy posiekane orzechy. Tak przygotowaną masę nakładamy na wafla, rozsmarowujemy, przykrywamy kolejnym suchym wafelkiem który smarujemy samym kremem czekoladowym, następnie przykrywamy kolejnym wafelkiem i nakładamy masę orzechową, całość przykrywamy ostatnim wafelkiem który smarujemy konfiturami. Przygotowujemy bitą śmietanę, którą dekorujemy wafle. Smacznego
Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Część produktów niezbędnych do przygotowania waflo
Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Rozpuszczone masło i krem czekoladowy, dokłądamy posiekane orzechy i dokłądnie mieszamy.
Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Na każdy wafelek nakłądamy gorący krem, rozsmarowujemy i przykrywamy kolejnym suchym wafelkiem
Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Kolejna słodka warstwa - sam krem czekoladowy, rozsmarowujemy i przykrywamy wafelkim