Sposób przygotowania:
Wafel z masą orzechowo-czekoladową
Orzechy włoskie drobno siekamy. Na talerzu przygotowujemy suchy wafel (ja wybrałam okrągłe wafelki ale świetnie spiszą się też duże wafle które przekroimy na osiem części). Do garnka wkładamy łyżkę masła i 3 łyżki kremu czekoladowego, rozpuszczamy wszystko po czym dodajemy posiekane orzechy. Tak przygotowaną masę nakładamy na wafla, rozsmarowujemy, przykrywamy kolejnym suchym wafelkiem który smarujemy samym kremem czekoladowym, następnie przykrywamy kolejnym wafelkiem i nakładamy masę orzechową, całość przykrywamy ostatnim wafelkiem który smarujemy konfiturami. Przygotowujemy bitą śmietanę, którą dekorujemy wafle. Smacznego
Saraaa.31
Konczi
Pyszna kompozycja smaków :)) przepis stary ale jakże aktualny :)