Sposób przygotowania:
Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem
Ubijamy na sztywno schłodzoną mocno śmietanę. Pod koniec dodajemy oba cukry. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dokładnie miksujemy. Do 1/3 przygotowanego kremu dodajemy zmiksowaną połowę borówek amerykańkich i dokładnie mieszamy. Wafelek ryżowy smarujemy białym kremem mascarpone, przykrywamy kolejnym wafelkiem i smarujemy ciemnym kremem. Przykrywamy trzecim wafelkiem, który w połowie smarujemy białym, a w połowie ciemnym kremem. Dekorujemy borówkami. Powtarzamy czynność do wyczerpania składników.
zewa
Bernadetta
Myślę, że z kukurydzianymi będą równie smaczne, choć nieco inne w smaku. Zamiast borówek dodałabym jednak chyba do połowy masy zmiksowane malinki- wydaje mi się, że z kukurydzą będą się jeszcze lepiej komponować :) Ja ostatnio mam jakąś manię na punkcie ryżowych, ale czekają też na mnie dwie paki wafli kukurydzianych, więc pewnie po urlopie coś z nimi wykombinuję.