Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ekspresowy torcik z wafli ryżowych z kremem mascarpone

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem

Składniki:

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem

 

  • 100 ml śmietany 30 %
  • 20 dag sera mascarpone
  • 0,5 szklanki borówki amerykańskiej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • wafle ryżowe extra cienkie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem
Ubijamy na sztywno schłodzoną mocno śmietanę. Pod koniec dodajemy oba cukry. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dokładnie miksujemy. Do 1/3 przygotowanego kremu dodajemy zmiksowaną połowę borówek amerykańkich i dokładnie mieszamy. Wafelek ryżowy smarujemy białym kremem mascarpone, przykrywamy kolejnym wafelkiem i smarujemy ciemnym kremem. Przykrywamy trzecim wafelkiem, który w połowie smarujemy białym, a w połowie ciemnym kremem. Dekorujemy borówkami. Powtarzamy czynność do wyczerpania składników.

Tagi:

sery ser