jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Wafle przekładane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne wafle przekładane aromatyczną masą czekoladową

Wafle przekładane

Składniki:

Wafle przekładane

 

  • 1 kostka margaryny
  • 25 dag cukru
  • 5 dag kakao
  • 1/2 szkl mleka
  • 1 olejek rumowy
  • 1 opakowanie suchych wafli

Sposób przygotowania:

Wafle przekładane
Wszystkie składniki włożyć do garnka i zagotować. Kiedy składniki się rozpuszczą, gotować około 5 minut na małym ogniu. Następnie powstałą, gorącą masą smarować wafle. Ostatni płat wafli (wierzch) pozostawić bez masy.
Wafle owinąć folią aluminiową, a na wierzch położyć coś ciężkiego, aby trochę je przygnieść.
Odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc) bo najlepiej smakują na drugi dzień.