Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

wafle z dżemem i masą krówkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszne wafle z dżemem i masą krówko wą

wafle z dżemem i masą krówkową

Składniki:

wafle z dżemem i masą krówkową

 

  • Opakowanie wafli - andrut
  • słoiczek dżemu porzeczkowego
  • puszka masy krówkowej

Sposób przygotowania:

wafle z dżemem i masą krówkową
Masę krówkową w puszce wkładamy na godzinę do gorącej wody, aby przy smarowaniu wafli nie była tak gęsta. Na pierwszy wafel nakładamy 5 łyżki dżemu porzeczkowego. Dokładnie smarujemy po całości. Nakrywamy waflem. Na następny wafel nakładamy połowę masy krówkowej. Smarujemy po całości. Przykrywamy suchym waflem i nakładamy pozostały dżem. Smarujemy dokładnie cały wafel. I przykrywamy kolejnym waflem. Pozostałą masę wykładamy i smarujemy dokładnie zakrywając całą powierzchnię wafla. Przykrywamy ostatnim waflem. Dociskamy i odstawiamy do lodówki. Najlepiej postawić na wafle cięższą rzecz - u mnie to był garnek z zupą :) Najlepiej smakują na 2-3 dzień , jak zmiękną :) Smacznego