Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Waflowe rożki o migdałowym smaku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Migdałowe rożki waflowe - małe co nieco do kawy

Waflowe rożki o migdałowym smaku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Waflowe rożki o migdałowym smaku

 

  • 25 dkg masła
  • 12 łyżek mleka w proszku
  • 10 łyżek cukru pudru
  • Aromat migdałowy
  • Opakowanie wafli tortowych
  • Do dekoracji posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Waflowe rożki o migdałowym smaku
Wafle podzieliłam na równe kwadraty . Na garnek wypełniony do połowy wodą położyłam durszlak , poczekałam aż woda zacznie się gotować ,poukładałam kawałki waflowe ,gdy wafle pod wpływem pary zaczęły mięknąć szybko formowałam je w rożki . MASA : Masło dobrze utarłam z cukrem pudrem ,porcjami dodawałam mleko w proszku a na koniec aromat migdałowy . Gotową masę przełożyłam do szprycy i napełniałam rożki ,gotowe posypałam posypką czekoladową .
Waflowe rożki o migdałowym smaku
Poporcjowane wafle układać na parze Etap 1
Waflowe rożki o migdałowym smaku
Miękkie wafelki szybko formować w rożki Etap 2