AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Walentynkowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty i przepyszny deser truskawkowy z dodatkiem bitej śmietany i bezików.

Walentynkowy deser Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Walentynkowy deser

 

  • 400 g mrożonych truskawek ( lub świeżych )
  • 5-7 łyżeczek cukru
  • 1 opakowanie bitej śmietany w proszku "Śnieżka"
  • 200 ml mleka
  • ok. 5 dag bez
  • 8-12 truskawek
  • 4 czekoladowe serduszka.

Sposób przygotowania:

Walentynkowy deser
Rozmrożone truskawki ( albo świeże umyte ) miksujemy, dodając 5- 7 łyżeczek cukru. Rozkładamy po równo w 4 pucharki ( bo tyle porcji wychodzi z podanej ilości składników ). Mleko miksujemy, wsypując powoli bitą śmietanę "Śnieżkę" ( można zastąpić śmietaną kremówką z dodatkiem cukru pudru ). Ubitą śmietanę wykładamy na mus truskawkowy. Posypujemy pokruszonymi bezami. Wierzch dekorujemy truskawkami i czekoladowymi serduszkami. SMACZNEGO :)
Walentynkowy deser
Rozmrożone truskawki miksujemy z dodatkiem kilku łyżeczek cukru.
Walentynkowy deser
Rozkruszonymi bezami posypujemy bitą śmietanę wyłożoną na mus truskawkowy.
Walentynkowy deser
Deser walentynkowy ozdabiamy truskawkami i czekoladowymi serduszkami.