Sposób przygotowania:
Waniliowy deser z kaki, granatem i wafelkami
Kaki umyłam, obrałam ze skórki i zmiksowałam. Granat umyłam, przekroiłam na pół i z jednej połówki wydłubałam pestki (robię to w misce z wodą, wtedy sok nie pryska po całej kuchni i ubraniu). Wafelki połamałam na nieduże kawałki. Serek homogenizowany utarłam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kremówkę ubiłam na sztywno, wymieszałam ją z serkiem. W kieliszkach ułożyłam warstwami: wafelki, kaki, pestki granatu, bita śmietana z serkiem. I tak jeszcze raz do wyczerpania składników. Wierzch posypałam pestkami granatu. Podałam od razu zanim wafelki się rozmiękły.
RENATA P.
edytaha
Dziękuję :)
cris
edytaha
W taki razie na pewno by Ci smakował! :)
jaNina
edytaha
Dziękuję Ninko :)