aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Warstwowa kawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, efektowna, warstwowa kawa

Warstwowa kawa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Warstwowa kawa

 

Sposób przygotowania:

Warstwowa kawa
Mleko podgrzewamy i spieniamy- najlepiej jak wykorzystamy do tego celu ekspres ciśnieniowy:) ale jak ktoś nie ma to może podgrzać mleko w rondelku i spienić ręcznym spieniaczem do mleka:) Następnie przelewamy mleko do wysokiej szklanki. Espresso przelewamy na naczynka z dziubkiem i wolnym strumieniem lejemy kawę na łyżeczkę, tak by z łyżeczki kawa ściekała po wewnętrznej stronie ścianki. Im wolniej lejemy, tym będą ładniejsze warstwy.Na koniec posypujemy kawę karmelem z wanilią.
Warstwowa kawa
ubite i podgrzane mleko wlewamy do szklanki
Warstwowa kawa
zaparzamy espreso i wlewamy powoli do mleka