Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z ananasemETAP 1:
Mięso pokroiłam w kosteczkę. Przyprawiłam przyprawą do mięsa i wymieszałam z olejem. Następnie usmażyłam na patelni i wystudziłam.
Z liści kapusty pekińskiej wykroiłam białe części, a zielone poszatkowałam i wrzuciłam do salaterki. Posmarowałam ją majonezem.
Kukurydzę odsączyłam z zalewy i wyłożyłam na kapustę. Ogórki pokroiłam w półplasterki i wyłożyłam na kukurydzę. Cebulę obrałam i poszatkowałam i wyłożyłam na ogórki. Ananasa odsączyłam i pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na cebulę.
Na ananasa wyłożyłam mięso. Mięso polałam sosem czosnkowym. Użyłam sosu domowego zrobionego na bazie jogurtu naturalnego i majonezu.
Sałatkę schłodziłam w lodówce.