Sposób przygotowania:
Sałatka z ananasem i szynką
Jajka gotujemy na twardo. studzimy. obieramy i kroimy w kosteczkę.
Pora oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki. Zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy na sicie.
Ananasa osączamy na sicie i kroimy w dużą kostkę.
Szynkę kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe osączamy z zalewy, drobno kroimy w kosteczkę-wygniatamy z nadmiaru soku. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy, przelewamy zimną wodą i osączamy na sicie.
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. studzimy.
Wszystkie składniki wkładamy do miski,dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku.
Mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godz. aby składniki się przegryzły.
Pora oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki. Zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy na sicie.
Ananasa osączamy na sicie i kroimy w dużą kostkę.
Szynkę kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe osączamy z zalewy, drobno kroimy w kosteczkę-wygniatamy z nadmiaru soku. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy, przelewamy zimną wodą i osączamy na sicie.
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. studzimy.
Wszystkie składniki wkładamy do miski,dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku.
Mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godz. aby składniki się przegryzły.