Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z brzoskwiniamiETAP 1:
Schab pokroiłam w drobną kostkę. Wymieszałam z olejem i przyprawą do wieprzowiny. Schab usmażyłam na patelni na rumiano i wystudziłam.
Kapustę pekińską drobno poszatkowałam. Połowę wrzuciłam na dno salaterki. Cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Rozłożyłam na kapuście. Na cebulę wyłożyłam usmażone mięso.
Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Wyłożyłam na mięso. Kukurydzę odsączyłam i wyłożyłam na brzoskwinie.
Majonez wymieszałam z jogurtem naturalnym. Dodałam rozgnieciony przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu i wymieszałam. Sosem polałam sałatkę. Na wierzch wyłożyłam resztę poszatkowanej kapusty pekińskiej.
Sałatkę schłodziłam w lodówce przez kilka godzin.