Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkeczkę i podsmażamy na rumiano na 3-4 oleju rzepakowego. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili. Odstawiamy do wystudzenia.
Kapustę pekińską drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu greckiego wraz z 2-3 czubatymi łyżkami majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ogórki konserwowe siekamy w drobniutką kostkę. W misce układamy kolejno: połowę kapusty i ogórków, całą cebulę, połowę piersi z kurczaka i kukurydzy. Polewamy połową sosu.
Kładziemy resztę kapusty, ogórka oraz kukurydzy. Polewamy sosem, posypujemy pozostałą piersią z kurczaka. Przybieramy kleksami majonezu i ketchupu. Sałatkę podajemy schłodzoną.
Kapustę pekińską drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu greckiego wraz z 2-3 czubatymi łyżkami majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ogórki konserwowe siekamy w drobniutką kostkę. W misce układamy kolejno: połowę kapusty i ogórków, całą cebulę, połowę piersi z kurczaka i kukurydzy. Polewamy połową sosu.
Kładziemy resztę kapusty, ogórka oraz kukurydzy. Polewamy sosem, posypujemy pozostałą piersią z kurczaka. Przybieramy kleksami majonezu i ketchupu. Sałatkę podajemy schłodzoną.