Sposób przygotowania:
Warstwowy deser galaretkowy
W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić pół opakowania galaretki. Rozlać ją po równo między 4 salaterki czy kieliszki. Wstawić do lodówki, żeby stężały. Kolejne 1/2 opakowania rozpuścić w 3/4 szklanki wody, a gdy zacznie tężeć zmiksować z mlekiem skondensowanym i wylać na piewszą warstwę czystej galaretki. Z kolejnymi galaretkami postępujemy tak samo. Następna warstwa to czysta galaretka, po niej galaretka z mleczkiem kokosowym, a na końcu galaretka z serkeim homogenizowanym. Aby pszyspieszyć zrobienie deseru można użyć galaretek szybkotężejących. Całość po stężeniu dekorujemy wiśniami.
Henia
Jak ja lubię takie deserki na bazie galaretek, a tak dawno nie robiłam.
szpileczka
Ja też lubię, a też robię bardzo rzadko.