Sposób przygotowania:
warstwowy gyros
do miseczki wlewamy olej( 3 łyżki), wsypujemy przyprawę do gyrosa(nie zawsze trzeba całą-polecam Kamis, najintensywniejsza), mieszamy, do miseczki wrzucamy pokrojone w kostkę filety, ok. 15min trzymamy w tym "zalewie"( smak bedzie intensywniejszy) smażymy na patelni, na małym ogniu. Wtym czasie szatkujemy kapustę pekińską, solimy i zostawiamy na jakiś czas,aż puści wodę. Kroimy ogórki w kostkę. Ketchup i majonez mieszamy razem, w proporcji 1:1 ( nie zaszkodzi jak będzie nie wielka przewaga majonezu:), stworzony sosik doprawiamy mała ilością papryki, osobiście polecam słodką. A teraz najfajniejsze:) Konieczna jest PRZEŹROCZYSTA miska. Na sam dół układamy usmażone kawałki fileta-boski zapach:) następnie warstwa pokrojonych ogórków, kukurydza(odcedzona wcześniej) i wyciśnięta kapusta pekińska(wyciskamy a potem rozdrabniamy palcami, żeby nie było takich "kup". Na koniec kapustę polewamy sosem ketchupowo-majonezowym i do lodówki. Niczego nie mieszamy, powinny wyjść śliczne warstwy w przekroju:)