Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z makaronem, burakiem,tuńczykiem
Umyte i osuszone buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Makaron wrzucamy do osolonej wody i gotujemy al dente.
W szklanej misce układamy kolejno warstwy: ogórki pokrojone w kostkę, tuńczyka odsączonego z zalewy, buraki pokrojone w kostkę.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Smarujemy tuńczyka połową sosu, następnie układamy warstwę kukurydzy oraz makaronu. Wierzch smarujemy resztą sosu.
Makaron wrzucamy do osolonej wody i gotujemy al dente.
W szklanej misce układamy kolejno warstwy: ogórki pokrojone w kostkę, tuńczyka odsączonego z zalewy, buraki pokrojone w kostkę.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Smarujemy tuńczyka połową sosu, następnie układamy warstwę kukurydzy oraz makaronu. Wierzch smarujemy resztą sosu.