Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Warzywa po azjatycku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekkie i smaczne!

Warzywa po azjatycku

Składniki:

Warzywa po azjatycku

 

  • 1 por,
  • 1 czerwona papryka,
  • 2 marchewki,
  • 20dag.kiełków soi,
  • 20 dag.boczniaków,
  • 1 papryczka chili,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 10 dag.makaronu ryżowego

Sposób przygotowania:

Warzywa po azjatycku
Por,marchewki i paprykę pokroić w cienkie paseczki.Kiełki sojowe przelać gorącą wodą i dokładnie osączyć.Boczniaki oczyścić,mniejsze przekroić na pół,a większe pokroić w ćwiartki.Papryczkę chili oczyścić z pestek,miąższ pokroić w krążki.Na dużej patelni lub w woku rozgrzać olej,dodać chili i boczniaki,poddusić.Dodać marchewkę i paprykę,smażyć na średnim ogniu ok.5min.stale mieszając.Następnie dodać kiełki sojowe i por,wymieszać i smażyć kolejne 5 min.doprawić sosem sojowym.Makaron przygotować według przepisu da opakowaniu,wyłożyć na półmisek na niego nałożyć usmażone warzywa i od razu podawać.

Tagi:

sosy