bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 835]

Warzywa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie przyrządziłam na kolację ale spokojnie możemy je przyrządzić na obiad. Danie wyszło smaczne i w dodatku bardzo ładnie się prezentuje na talerzu.

Warzywa z makaronem

Składniki:

Warzywa z makaronem

 

  • 250 gram makaronu razowego
  • 1 różyczka brokuła
  • 1 papryka czerwona
  • Pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 250 gram zielonej fasolki szparagowej
  • 2-3 marchewki
  • 1 cebula
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Warzywa z makaronem
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, marchewkę obieramy i kroimy w paski, warzywa układamy w parowarze i gotujemy do miękkości lub gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego, dodajemy pozostałe ugotowane warzywa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Dodajemy ugotowany makaron, jeszcze chwile razem smażymy.