kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Warzywny dodatek do zup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tak można przygotować także solony koperek

Warzywny dodatek do zup

Składniki:

Warzywny dodatek do zup

 

  • 6 marchewek
  • 3 pietruszki
  • średni seler
  • pęczek natki pietruszki
  • liść selera
  • 4 łyżki soli

Sposób przygotowania:

Warzywny dodatek do zup
Umyj warzywa pod bieżącą wodą, obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce. Starte warzywa przekładaj do miski. Posiekaj bardzo drobno liść selera i natkę pietruszki. Posyp wszystko solą i wymieszaj starannie ją z warzywami. Wkładaj solone warzywa drewnianą łyżką do słoików, delikatnie ubijając. Zamknij wszystkie słoiki i ustaw je w chłodnym miejscu .