Sposób przygotowania:
Wegańska kawa orzechowa z kokosową bitą śmietaną
Przygotować bitą śmietanę. Puszkę z mleka kokosowego należy schłodzić w lodówce minimalnie przez 24 h (a najlepiej byłoby ją pozostawić na 2-3 dni).
Po tym czasie mleko otworzyć (i pamiętać, że nie wolno nim potrząsać). Następnie oddzielić przezroczysty płyn (który będzie nam niepotrzebny) - od gęstej śmietanki/tłuszczyku.
Twardą część należy połączyć z cukrem pudrem i całość ubić na sztywno.
Przygotować kawę.
Kawę zalać gorącą wodą, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzoną kawę połączyć z napojem z orzechów i kolejno udekorować warstwą kokosowej bitej śmietany.
Po tym czasie mleko otworzyć (i pamiętać, że nie wolno nim potrząsać). Następnie oddzielić przezroczysty płyn (który będzie nam niepotrzebny) - od gęstej śmietanki/tłuszczyku.
Twardą część należy połączyć z cukrem pudrem i całość ubić na sztywno.
Przygotować kawę.
Kawę zalać gorącą wodą, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzoną kawę połączyć z napojem z orzechów i kolejno udekorować warstwą kokosowej bitej śmietany.