Sposób przygotowania:
Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
Szczypiorek drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, gotujemy 8 minut od zagotowania, wystudzić w zimnej wodzie. Do misy robota przełożyć obrane jajka i zmiksować, zmiksowane jajka przełożyć do miski, dodać 2 łyżki kremu dijonnaise, który jest oryginalnym francuskim sosem, który łączącym łagodny smak majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon, dodać również 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, wsypać do miski posiekany szczypiorek i doprawić solą i kolorowym pieprzem wg uznania Wymieszać wszytko łyżką. Masę przełożyć do szprycy. Zwinąć 12 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniać je masą w szprycy, Każdy rożek przewiązać w połowie długim szczypiorkiem. Na talerzu ułożyć rożki szynki i udekorować je połówkami pomidorów i kiełkami rzodkiewki.
cris