p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wielkanocne faszerowane rożki z szynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wielkanocne rożki z szynki z farszem z jaj, kremem dijonnaise i chrzanem będą doskonałą ozdobą Wielkanocnego stołu.

Wielkanocne faszerowane rożki z szynki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne faszerowane rożki z szynki

 

  • 12 plastrów szynki gotowanej
  • 6 jajek
  • 2 łyżki kremu dijonnaise Maille
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 1 pomidor
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • 12 szt. długiego, cienkiego szczypiorku
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
Szczypiorek drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, gotujemy 8 minut od zagotowania, wystudzić w zimnej wodzie. Do misy robota przełożyć obrane jajka i zmiksować, zmiksowane jajka przełożyć do miski, dodać 2 łyżki kremu dijonnaise, który jest oryginalnym francuskim sosem, który łączącym łagodny smak majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon, dodać również 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, wsypać do miski posiekany szczypiorek i doprawić solą i kolorowym pieprzem wg uznania Wymieszać wszytko łyżką. Masę przełożyć do szprycy. Zwinąć 12 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniać je masą w szprycy, Każdy rożek przewiązać w połowie długim szczypiorkiem. Na talerzu ułożyć rożki szynki i udekorować je połówkami pomidorów i kiełkami rzodkiewki.
Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
Do misy robota przełożyć obrane jajka i zmiksować
Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
wsypujemy do miski posiekany szczypiorek
Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
Masę jajeczną przełożyć do szprycy za pomocą łyżki
Wielkanocne faszerowane rożki z szynki
Każdy rożek przewiązać w połowie długim szczypiorkiem