Sposób przygotowania:
Wieloowocowa pychotka z nutką miodową
Owoce przełożyć do blendera i zmiksować na papkę. Przełożyć zmiksowane owoce do garnka i zagotować. Pogotować około 3-5 minut i dodać cukier i miód. Dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i wsypać proszek galaretki, zamieszać. Dodać żelatynę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Dno tortownicy ( ja użyłam 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć delicje w miarę możliwości ciasno. Wylać połowę owoców i ułożyć na nich kolejną warstwę delicji. Na wierzch wylać resztę owoców. Odstawić do ostygnięcia. Gdy owoce będa zimne wstawić foremkę do lodówki,aby całość stężała. Przed podaniem udekorować wymieszaną posypką z płatkami czekolady ( można też bitą śmietaną).Deser można wykonać z surowych jabłek-najpierw je pokroić w dużą kostkę i zesmażyć na marmoladę z 3 łyżkami cukru. Potem postępować tak jak ja.