Sposób przygotowania:
Wino grzane - rewelacyjne rozluźnienie
Winko podgrzewamy w garnku na małym ogniu, uważając by go nie zagotować. Dodajemy goździki, rodzynki, cukier brązowy i miód naturalny, mieszamy dokładnie, by cukier i miód dobrze się rozpuściły. Kroimy pomarańczę w plastry ze skórką, dwa odkładamy do dekoracji, a resztę kroimy na połówki i wrzucamy do garnka. Gdy wino jest już gorące zestawiamy z ognia i dekorujemy lampki: Na talerzyk wysypujemy ok pół szklanki cukru białego (brązowego), a w miseczkę wyciskamy sok z cytryny. Lampkę przekręcamy do góry dnem , zanurzamy w soku cytrynowym i następnie w cukrze, delikatnie dociskamy i okręcamy, tak by powstała cukrzana otoczka. Plasterki pomarańczy kroimy na pół, nacinamy po środku i ozdabiamy nimi brzeg lampki. Na koniec dopełniamy lampki aromatycznym płynem i delektujemy się smakiem :)