Sposób przygotowania:
Wiosenna kaszowa sałatka
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Ogórki zielone dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Koperek i czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając dużą łyżką. Dodajemy oleje rzepakowy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Ogórki zielone dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Koperek i czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając dużą łyżką. Dodajemy oleje rzepakowy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.