iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna kaszowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sałatka z kaszy wiejskiej jęczmiennej. Do tego kilka dodatków w postaci posiekanych jajek, ogórka zielonego, papryki, koperku i dla zdrowotności czosnku niedźwiedziego. Wspaniała syta porcja witamin.

Wiosenna kaszowa sałatka

Składniki:

Wiosenna kaszowa sałatka

 

  • 1 woreczek kaszt jęczmiennej

 

 

 

  • pęczek koperku

 

 

 

  • 1 cebula biała

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna kaszowa sałatka
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.

Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Ogórki zielone dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Koperek i czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając dużą łyżką. Dodajemy oleje rzepakowy.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

jajko jajka