2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Wiosenna pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne wiosenne smarowidło do ciemnego pieczywa w sam raz na rodzinne śniadanie dla małych i dużych z kubkiem ciepłej herbaty polecam!

Wiosenna pasta do chleba Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenna pasta do chleba

 

  • 5 jaj wiejskich
  • 1 cebula dymka
  • 1/2 pęczka cienkiego szczypioru
  • 1 płaska łyżka ziołowej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta zielonej czubricy
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta do chleba
Jajka gotujemy na twardo przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,zimne ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dymkę i szczypiorek myjemy osuszamy i drobno siekamy mieszamy z jajkami,dodajemy musztardę ziołową majonez doprawiamy do smaku kolorowym pieprzem i szczyptą soli,mieszamy do połączenia Chłodzimy w lodówce podajemy z pszennym lub ciemnym pieczywem. Smacznego!
Wiosenna pasta do chleba
dymkę siekamy drobniutko razem ze szczypiorkiem
Wiosenna pasta do chleba
jajka gotujemy na twardo studzimy potem ścieramy na tarce
Wiosenna pasta do chleba
łączymy z pozostałymi składnikami mieszamy i chłodzimy w lodówce