Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Jęczmienna pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zdrowa i smaczna pasta do chleba z kaszy jęczmiennej

Jęczmienna pasta do chleba Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jęczmienna pasta do chleba

 

Sposób przygotowania:

Jęczmienna pasta do chleba
Kaszę dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy starty na grubych oczkach ser i jeszcze raz dokładni rozdrabniamy. Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy wraz z posiekanym koperkiem do zmiksowanej kaszy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Jęczmienna pasta do chleba
Kaszę dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy starty na grubych oczkach ser i jeszcze raz dokładni rozdrabniamy.
Jęczmienna pasta do chleba
Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy wraz z posiekanym koperkiem do zmiksowanej kaszy.
Jęczmienna pasta do chleba
Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.