szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Wiosenna pasta warzywno -serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybka i smaczna pasta na bazie serka śmietankowego z kolorowymi warzywami i szynką, świetnie pasuje na wiosenne kanapki.

Wiosenna pasta warzywno -serowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna pasta warzywno -serowa

 

  • 300 g serka śmietankowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1/2 papryki zielonej
  • 2-3 korniszony
  • 100 g szynki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta warzywno -serowa
Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobna kostkę. Szynkę również kroimy w drobną kosteczkę. Do składników dodajemy jeszcze pokrojone w drobną kostkę korniszony oraz posiekany drobno szczypiorek. Dodajemy niewielką ilość majonezu i mieszamy dokładnie.
Wiosenna pasta warzywno -serowa
Szynke kroimy na drobną kostkę i dodajemy do serka
Wiosenna pasta warzywno -serowa
Do serka dodajemy pokrojone w kostkę korniszony
Wiosenna pasta warzywno -serowa
Wszystkie papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy
Wiosenna pasta warzywno -serowa
Wszystkie składniki mieszamy z serkiem i majonezem