Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka warstwowa
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i posypać obficie przyprawą kebab- gyros ok. 1h przed smażeniem.
Na odrobinie oleju usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Odsączyć z tłuszczu i ostudzić.
Jajka i żółtka zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać z ketchupem. Fasolę odsączyć na sitku. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pociąć w drobne paski. Ser zetrzeć na tarce. Rzodkiewkę również .
Układać kolejno od dołu w szklanym naczyniu: mięso, 5 startych jajek, majonez z ketchupem, czerwona fasola, cebula, kapusta, majonez (delikatna warstwa), żółty ser, żółtka i rzodkiewki na ozdobę wraz z małymi kawałeczkami zielonych liści kapusty.
Na odrobinie oleju usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Odsączyć z tłuszczu i ostudzić.
Jajka i żółtka zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać z ketchupem. Fasolę odsączyć na sitku. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pociąć w drobne paski. Ser zetrzeć na tarce. Rzodkiewkę również .
Układać kolejno od dołu w szklanym naczyniu: mięso, 5 startych jajek, majonez z ketchupem, czerwona fasola, cebula, kapusta, majonez (delikatna warstwa), żółty ser, żółtka i rzodkiewki na ozdobę wraz z małymi kawałeczkami zielonych liści kapusty.