kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Wiosenna sałatka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekka wiosenna sałatka o niewielkiej ilości kalorii, za to z mnóstwem witamin. Doskonała dla osób dbających o sylwetkę.

Wiosenna sałatka z jajkiem

Składniki:

Wiosenna sałatka z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki i dymkę myjemy. Rzodkiewki jeśli są duże kroimy na ósemki, jeśli mniejsze na ćwiartki. Dymkę drobno siekamy. Orzechy łuskami i kroimy na mniejsze kawałki. Kilka kawałków rzodkiewek, nieco dymki i orzechów zostawiamy do dekoracji. Rzodkiewki, dymkę i orzechy mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Na wierzchu sałatki układamy ćwiartki jajek, dekorujemy pozostawionymi rzodkiewkami, dymka i orzechami.