zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Wiosenne chrupiące śniadanko

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Iście wiosenne śniadanie, smaczne i zdrowe mniam:)

Wiosenne chrupiące śniadanko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne chrupiące śniadanko

 

  • 4 jajka
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • Ogórek zielony
  • Czerwona papryka
  • Cebula dymka
  • Jogurt naturalny ( 150 ml)
  • Pieprz czosnkowy wg smaku ( 1 łyżka)
  • Sól do smaku
  • Ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne chrupiące śniadanko

  • Ilość składników podałam na 4 porcje.

  • Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram i kroję na ćwiartki. Warzywa myję , osuszam, i kroję na odpowiednie/ dowolne kawałki, dymkę siekam.

  •  

  • Na talerzykach układam kolejno, jajka, pomidorki, ogórki i paprykę. Całość spryskuję octem balsamicznym.

  •  

  • W miseczce łączę jogurt naturalny z pieprzem czosnkowym i solą. Polewam całość sosem. Na wierzch sypię posiekaną dymkę.

  • Zajadam solo, lub z chrupkim pieczywem.

Wiosenne chrupiące śniadanko
składniki potrzebne do przygotowania sałatki
Wiosenne chrupiące śniadanko
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram i kroję na ćwiartki. Warzywa myję , osuszam, i kroję na odpowiednie/ dowolne kawałki, dymkę siekam.
Wiosenne chrupiące śniadanko
Na talerzykach układam kolejno, jajka, pomidorki, ogórki i paprykę.
Wiosenne chrupiące śniadanko
Całość spryskuję octem balsamicznym. W miseczce łączę jogurt naturalny z pieprzem czosnkowym i solą. Polewam całość sosem.

Tagi:

jajko jajka