Sposób przygotowania:
Wiśnie w rumie z kremem
Rozpuścić żelatynę.Wiśnie odsączyć, włożyć do szklanej misy, skropić rumem i przykryć. Odstawić na pół godzinki.
Zagotować dwie szklanki mleka z rdzeniem wanilii.
Żółtka rozetrzeć z cukrem i szczyptą soli. Wlać do nich powoli gorące mleko stale mieszając. Dodać do masy żelatynę i wymieszać. Schłodzić a potem wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno i dodać ją do lekko zastygniętej masy. Wymieszać.Przeląc na wiśnie w szklanej misie i włożyć do lodówki jeszcze na godzinkę. Można udekorować wiórkami z czekolady.
Zagotować dwie szklanki mleka z rdzeniem wanilii.
Żółtka rozetrzeć z cukrem i szczyptą soli. Wlać do nich powoli gorące mleko stale mieszając. Dodać do masy żelatynę i wymieszać. Schłodzić a potem wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno i dodać ją do lekko zastygniętej masy. Wymieszać.Przeląc na wiśnie w szklanej misie i włożyć do lodówki jeszcze na godzinkę. Można udekorować wiórkami z czekolady.