Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Wiśniówka II

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolejna wisniówka jednak zdecydowanie różni sie od poprzedniego przepisu

Wiśniówka II

Składniki:

Wiśniówka II

 

  • 75 dkg wiśni
  • ¾ litra spirytusu
  • 75 dkg cukru
  • 1 szklanka wody źródlanej

 

 

Sposób przygotowania:

Wiśniówka II
Wiśnie zalać spirytusem i odstawić na tydzień. Zlać płyn i wstawić do lodówki. Owoce zasypać cukrem y wymieszać. Zostawić aż cukier się rozpuści (2-3 tygodnie) Zlać syrop i połączyć ze spirytusem.
Wiśnie przepłukać ½ szklanki przegotowanej wody i przelać przez bibułkę, zmieszać z wiśniówką. Czynność powtórzyć. Gotowa wiśniówkę odstawić na 2-3 tygodnie, po czym ponownie przefiltrować