Sposób przygotowania:
Wiśniówka na jesienne i zimowe wieczory
Wiśnie umyć, osączyć a następnie wydrylować.
Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni.
Po tym czasie cały alkohol przelać do butelek , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni.
Po tym czasie otrzymany sok łączymy z alkoholem z butelek i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na zimne, jesienne i zimowe wieczory.
Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni.
Po tym czasie cały alkohol przelać do butelek , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni.
Po tym czasie otrzymany sok łączymy z alkoholem z butelek i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na zimne, jesienne i zimowe wieczory.
BozenaMatuszczyk
Pyszna i powiem że warto czekać.;)