iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Placki chlebowe z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Próba włoskich placków chlebowych -Piada Sfogliata - przypomina tortille ale jest bardziej delikatny. Pierwsza próba lekka zdrowa wiosenna , placek z wędzonym łososiem i dużą ilością warzyw. Do syta , zdrowo i smacznie .

Placki chlebowe z łososiem

Składniki:

Placki chlebowe z łososiem

 

  • placki chlebowe lub tortilla 1 opakowanie

 

  • 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno

 

  • sos pomidorowy do pizzy ok 3 łyżki

 

 

  • koperek

 

 

 

  • 2 plastry sera koziego

 

  • koperek

Sposób przygotowania:

Placki chlebowe z łososiem
Na teflonową patelnie mocno rozgrzaną kładziemy placek. Czekamy chwile aż, placuszek będzie ciepły.
Nakładamy łyżka sos pomidorowy i plasterki sera i ściągamy placek na talerz. 

Ogórka myjemy kroimy w plasterki, układamy na drugiej połówce placka, na niego kładziemy rybę, posypujemy posiekanym koperkiem. 

Dodajemy sałatę i plasterki pomidora , nakrywamy delikatnie.  

Tagi:

przystawki