Sposób przygotowania:
Łosoś w stylu fushionETAP 1:
Tosty opiekam w tosterze aż będą chrupiące, kieliszkiem wycinam kółka, smaruję każdy krążek serem czosnkowym, warstwami układam ogórka, dociskam drugim posmarowanym serkiem krążkiem tosta, na wierzchu kładę kleks serka i plasterek łososia, wbijam w środek wykałaczkę, aby się trzymało, dekoruję natką pietruszki.
W ten sposób przygotowuję dwa jednakowe koreczki.
Wydrążone awokado miksuję z sokiem z limonki, czosnkiem i sosem tabasco, doprawiam solą i pieprzem do smaku, rozkładam na dnie kieliszków, posypuję wydrążonymi ziarenkami granata, na wierzchu układam pokrojonego łososia, skropionego skokiem z limonki, z boku wbijam wykałaczki z koreczkami tostowymi.
Schładzam lekko przed podaniem.
zbysiowa