Sposób przygotowania:
Wyśmienita beza
Białka ubić na pianę dodawać stopniowo cukier puder,jak masa będzie puchata lśniąca dodać mąkę i ocet i ubijać jeszcze przez chwilkę na sztywno. Dodać barwnik (ja nakładałam na wykałaczkę) Piekarnik rozgrzać do 140st na blaszkę wyłożyć papier i narysować koło od tortownicy 22cm śr.wyłożyć pianę delikatnie do koła lekko rozłożyć ona i tak w piekarniku zwiększy objętość:) suszymy beze w 140st- 40min, zmniejszamy 120 i następne 40min po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę do ostygnięcia.Przygotować krem do miski wlać śmietankę jak zacznie nam gęstnieć masa, dodać mascarpone po łyżce cały czas ubijać do połączenia. Dodać odrobnę barwnika :) Wyjmujemy bezę oddzielamy od papieru delikatnie kładziemy na paterę, bezę dekorować tylką Wiltona symbol 2D, wyciskając przez rękaw cukierniczy wzorki dookoła, posypać perełkami, truskawki na górę. Można bezę włożyć do lodówki na godzinkę, wyśmienita, polecam