Sposób przygotowania:
Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy całość ketchupem i posypujemy ziołami prowansalskimi.
Następnie nakładamy plastry wędliny i żółtego sera. Ciasto zwijamy w roladę. Następnie kroimy na około 2 cm kawałki. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wciskamy po jednym w środek ślimaczka.
Wszystkie ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie nakładamy plastry wędliny i żółtego sera. Ciasto zwijamy w roladę. Następnie kroimy na około 2 cm kawałki. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wciskamy po jednym w środek ślimaczka.
Wszystkie ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.