-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna, szybka przekąska z ciasta francuskiego z wędliną,żółtym serem oraz suszonymi pomidorami. Polecam!

Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy całość ketchupem i posypujemy ziołami prowansalskimi.

Następnie nakładamy plastry wędliny i żółtego sera. Ciasto zwijamy w roladę. Następnie kroimy na około 2 cm kawałki. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wciskamy po jednym w środek ślimaczka.

Wszystkie ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.