Sposób przygotowania:
Lane chruściki brzoskwiniowe
Do miski przesiać mąkę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Białka ubić na sztywno.
Mleko wymieszać z łyżką octu. Do mleka wsypać mąkę, dodać żółtka, wymieszać a potem dodać pianę i połączyć ją delikatnie z ciastem.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną tylką i wyciskać ciasto na rozgrzany olej.
Smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem ale tylko delikatnie
Mleko wymieszać z łyżką octu. Do mleka wsypać mąkę, dodać żółtka, wymieszać a potem dodać pianę i połączyć ją delikatnie z ciastem.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną tylką i wyciskać ciasto na rozgrzany olej.
Smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem ale tylko delikatnie
dorota w