migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ślimaczki z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego. Złociste ślimaczki zawieraja szynke i ser. Fajnie sie prezentuja i szybko znikaja z talerza.

Ślimaczki z serem i szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki z serem i szynką

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki keczupu
  • 5-6 plastrów szynki lub innej chudej wędliny
  • 4-5 plastrów żółtego sera
  • przyprawa do pizzy

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z serem i szynką
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować cienko keczupem. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć obok siebie plastry wędliny. Nad plastrami wędliny ułożyć obok siebie plastry żółtego sera. Oprószyć delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinać w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułozyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.
Ślimaczki z serem i szynką
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować cienko keczupem.
Ślimaczki z serem i szynką
Wzdłuż dłuższego boku ułożyć obok siebie plastry wędliny. Nad plastrami wędliny ułożyć obok siebie plastry żółtego sera.
Ślimaczki z serem i szynką
Oprószyć delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinać w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm
Ślimaczki z serem i szynką
Ślimaczki ułozyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.