Sposób przygotowania:
Ślimaczki z serem i szynką
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować cienko keczupem. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć obok siebie plastry wędliny. Nad plastrami wędliny ułożyć obok siebie plastry żółtego sera. Oprószyć delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinać w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułozyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.
![Ślimaczki z serem i szynką Ślimaczki z serem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slimaczki-z-serem-i-szynka-334495.jpg)
![Ślimaczki z serem i szynką Ślimaczki z serem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slimaczki-z-serem-i-szynka-334496.jpg)
![Ślimaczki z serem i szynką Ślimaczki z serem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slimaczki-z-serem-i-szynka-334497.jpg)
![Ślimaczki z serem i szynką Ślimaczki z serem i szynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slimaczki-z-serem-i-szynka-334498.jpg)