motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Wywar mięsno-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wywar jest przygotowany z mięsa drobiowego z dodatkiem jarzyn. Stanowi dobrą bazę pod większość gotowanych zup

Wywar mięsno-warzywny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wywar mięsno-warzywny

 

  • udko z kurczaka
  • vegeta
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2 cebulu

Sposób przygotowania:

Wywar mięsno-warzywny
Udko dokładnie myjemy. Zalewamy wodą. Dodajemy vegetę i doprowadzamy do wrzenia.

W tym czasie obieramy przygotowane jarzyny. Obrane jarzyny myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do gotującego się wywaru.

Zmniejszamy ogień i wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu, aby się nie gotowało tylko pyrkało.
Wywar mięsno-warzywny
Udko z kurczaka dokładnie myjemy. Następnie zalewamy wodą
Wywar mięsno-warzywny
Przygotowane jarzyny obieramy i kroimy na kawałki
Wywar mięsno-warzywny
Do udka dodajemy vegetę a następnie jarzyny