Sposób przygotowania:
Zupa porowa z mięsem i ziemniakami
1. Por pokroić w półplasterki. Mięso i marchew w drobną kostkę, ziemniaki w grubszą kostkę.
2.Por wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i smażyć 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać mięso i smażyć kolejne 5 minut. Dorzucić marchew i podsmażyć przez chwilę. Zalać bulionem i gotować około 10 minut. Dorzucić ziemniaki i gotować do miękkości (15-20 minut).
3. Doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem według uznania. Podgotować przez minutę-dwie by smaki się przegryzły.
4. Na misce wymieszać śmietanę z 2 łyżkami wazowymi zupy aby nie było grudek. Wlewać powoli, ciągle mieszając do garnka. Zagotować i podawać. Smacznego!
2.Por wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i smażyć 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać mięso i smażyć kolejne 5 minut. Dorzucić marchew i podsmażyć przez chwilę. Zalać bulionem i gotować około 10 minut. Dorzucić ziemniaki i gotować do miękkości (15-20 minut).
3. Doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem według uznania. Podgotować przez minutę-dwie by smaki się przegryzły.
4. Na misce wymieszać śmietanę z 2 łyżkami wazowymi zupy aby nie było grudek. Wlewać powoli, ciągle mieszając do garnka. Zagotować i podawać. Smacznego!