gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjna, syta i przepyszna zupa szczawiowa. Najlepiej smakuje z ugotowanym jajkiem na twardo. Polecam.

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Marchewkę, pietruszkę seler, por i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na łyżce oleju. Do garnka z wodą wrzucamy zawartość patelni i skrzydełka. Gotujemy na małym ogniu około 25 minut.

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy ziemniaki i kaszę gotujemy do miękkości ziemniaków. Dodajemy szczaw i przyprawiamy gotujemy 10 minut. Zabielamy.

Smacznego.