Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z kiełbasą
Marchew i pietruszkę obrać umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Pora rozkroić, dokładnie wypłukać, posiekać drobno. W garnku podgrzać rosół, dodać warzywa gotować do miękkości.
Kiełbasę pokroić w cienkie plastry, usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dołożyć odsączoną fasolę, wlać przecier pomidorowy oraz doprawić majerankiem, natką pietruszki solą i pieprzem.
Gotować kolejne 10 min. Zupę na talerzu posypać tartym serem żółtym.
Pora rozkroić, dokładnie wypłukać, posiekać drobno. W garnku podgrzać rosół, dodać warzywa gotować do miękkości.
Kiełbasę pokroić w cienkie plastry, usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dołożyć odsączoną fasolę, wlać przecier pomidorowy oraz doprawić majerankiem, natką pietruszki solą i pieprzem.
Gotować kolejne 10 min. Zupę na talerzu posypać tartym serem żółtym.
Czekoladka 2