Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowa i przepyszna sałatka

Z kalarepą

Składniki:

Z kalarepą

 

  • kalarepa
  • żółta i czerwona papryka
  • mały seler
  • mała puszka kukurydzy
  • por
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Z kalarepą
Kalarepę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Papryki myjemy, wykrawamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kostkę. Umytego pora kroimy w talarki, a koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
Warzywa wkładamy do salaterki, dodajemy osączoną kukurydzę i mieszamy.
Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku i polewamy sałatkę.

Tagi:

kalarepa