Sposób przygotowania:
Zajaczki Wielkanocne
Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase, dodac jajo, zmiksowac. Dodac cukier wanilinowy, Golden syrup, sok z cytryny, wódke, i zmiksowac na wysokich obrotach. Na koniec dodac make i dobrze wyrobic ciasto rekoma, w razie koniecznosci dodac odrobine maki, tak aby ciasto odchodzilo od reki, ale nadal bylo mocno wilgotne. Uformowac kule z ciasta, owinac folia, lub wlozyc w woreczek foliowa i wlozyc do lodówki na okolo 1,5 godziny. Bardzo delikatnie oproszyc blat maka, rozwalkowac kawalek ciasta, na grubosc ok 3-4 mm i wycinac króliczki. Ciastka ukladamy na duzej blasze wylozonej papierem do pieczenia. Ciasteczka minimalnie rosna, ale bardzo niewiele, trzeba zachowac maly odstep miedzy nimi. Rozgrzewamy piekarnik, wkladamy ciastka i pieczemy przez 13-15 minut w 175-180 stopniach. Wykladamy na kratke i studzimy. Przetrzymujemy z zamknietym pojemniku. CIasteczka sa smaczne, polecam.
Jojo
Sarenka
zewa
Za zajączki 5;.
Natala1210
dzastina
eli_555
luna
caroline1983
Sarenka
Jakis czas temu, dorwalam je w Tesco. Nie wiem, czy nadal mozna je tam kupic. Wydaje mi sie, ze przed swietami, jest wzbogacony asortyment, w wielu marketach i wtedy trzeba polowac.
msewka
asia77
Sarenka
Andrzej2779
łakomczuszka
Mikrula