Sposób przygotowania:
Zalany banan
Przygotować 6 salaterek na desery obrać banany przekroić na połowę do każdego deseru przypada pół banana , odcinam dodatkowo po kawałku , żeby były w miarę proste , boki wykładamy biszkoptami pomiędzy wkładamy banana , część czekolady kroimy w kostkę i wsypujemy do salaterek , drugą część ścieramy na tarce i zostawiamy do posypania banana. Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w ok 70ml ciepłej wody , wlewamy do serka , dokładnie mieszając . Nakładamy łyżką do salaterek , trochę już tężejącą masę tak by powierzchnia była nierównoległa , nakładając oblewamy czubek banana , i posypujemy startą czekoladą . Na białą masę możemy nałożyć orzechy lub inne bakalie . Kolejna warstwa to masa jogurtowa kakaowa , robimy dokładnie tak samo jak poprzednio z tym że dodajemy kakao , by masa nabrała koloru .Ostatnim etapem będzie zrobienie kolejny raz warstwy białej . Odstawiamy deser co najmniej na godzinę do lodówki .