teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Zapiekane jajka pod pierzynką z majonezu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jajka podaje jako przystawke podczas Świątecznego Śniadania

Zapiekane jajka pod pierzynką z majonezu

Składniki:

Zapiekane jajka pod pierzynką z majonezu

 

  • 8 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • koperek
  • sól,pieprz
  • majonez
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zapiekane jajka pod pierzynką z majonezu
Gotujemy jajka na twardo a gdy ostygna łupimy i przekrawamy wzdłuż.Łyżeczką wydrążamy żółtka i drobno siekamy. Szczypiorek i koperek drobniutko kroimy. Żółtka mieszamy z zieleniną dodajemy 2 łyżki majonezu i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.Puste białka ostrożnie nadziewamy farszem za pomoca szprycy lub łyżeczki. Układamy farszem do dołu na rozgrzanym oleju i zapiekamy ok 2 min az się zarumienią.Wykładamy na półmisek i polewamy majonezem.Dekorujemy.

Tagi:

jajko jajka