betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Zapiekane melony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekane owocki inaczej. Pycha :)

Zapiekane melony

Składniki:

Zapiekane melony

 

  • 2 średnie melony (dojrzałe)
  • 4 łyżki rodzynek sułtańskich jasnych
  • 4 łyżki rodzynek ciemnych
  • 1 łyżeczka kandyzowanej skórki z pomarańczy
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 4 jajka
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki cukru
  • Szczypta cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane melony
Nagrzać piekarnik do temp. 200 st.C. Melony przepołowić i łyżeczką usunąć pestki. Rodzynki opłukać i wymieszać ze skórką kandyzowaną, migdałami i cukrem. Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i cynamon , ponownie mocno ubić. Połówki melona napełnić farszem rodzynkowym. Na wierzch wycisnąć szprycą ubitą pianę . Zapiekać 10-15 minut w nagrzanym piekarniku . Smacznego.

Tagi:

jajko jajka